Türk Mutfağı Haftasında "Geleneksel Çorum Leblebi Helvası" İkram edildi.
Türk Mutfağı Haftasında "Geleneksel Çorum Leblebi Helvası" İkram edildi.
Müdürlüğümüz tarafından 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Çorum Leblebi Helvası’ dağıtıldı.
Cumhurbaşkanlığımız
himayelerinde Bakanlığımız desteği ile hazırlanan "Asırlık Tariflerle
Türk Mutfağı" kitabından hareketle hayata geçirilen ve tüm dünyada ve
ülkemizde kutlanan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında 25 Mayıs
Çarşamba saat 14:00'te Bilaller Konağı bahçesinde ünlü şeflerin
katılımıyla Çorum Leblebi Helvası yapımı ve ikramı
gerçekleştirildi.
İl Müdürlüğümüz hizmet binası Bilaller Konağı’nda
gerçekleşen etkinliğe Vali Yardımcımız Dr. Hakan Kubalı, İl Kültür ve
Turizm Müdürümüz Sümeyra Bektaş, Müdürlük personeli, vatandaşlar ve
öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşma yapan İl Kültür ve Turizm
Müdürümüz Sümeyra Bektaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2019
yılından itibaren müdürlükler kanalıyla yöresel lezzetlerle ilgili bir
çalışma başlatıldığını belirterek, “Bu kapsamda Sayın Emine Erdoğan
Hanımefendinin himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın
destekleriyle 'Asırlık Tarifleri ile Türk Mutfağı' kitabı çıktı. Bu
kitap ülkemizin her ilinden gelen üst düzey tariflerden oluşan bir
kitap. Bizim için önemli olan tarafı bu kitapta Çorum Leblebi Helvasının
da yer alması. Biz kitabımızdan ilimize en uygun olan tarifi aldık ve
bugün ustalarımıza yaptırıp, sizlere tattıracağız” dedi. Konuşmanın
ardından şefler Rasim Çakıcı, Tarık Çakıcı ve Mustafa Sümer tarafından
yapılan leblebi helvası katılıcımlara ve civardaki esnafa ikram edildi.