Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Hitit Üniversitesi ve Çorum Belediyesi işbirliğinde, ilimizin gastronomi ürünlerini ön plana çıkarmak, kültürel birikimimizi yansıtan Çorum mutfağından yöresel lezzetleri daha geniş kitlelere duyurmak ve İlimizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinliklerden oluşan zengin bir programla 21-29 Mayıs tarihleri arasında kutlandı.
Bu yıl dördüncüsü organize edilen programın teması “Türk Mutfağının Klasik Yemekleri” olarak belirlendi. Türk Mutfağı Haftası kapsamında Çorum’un coğrafi işaretli geleneksel lezzetleri tanıtıldı.
Hattuşa’da Aslanlı Kapı önünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO, Aşçılık Bölümü işbirliğinde yöresel yemeklerimizden “Ekşi Erikli Yahni” ve “Çatalaşı Çorbası” pişirildi ve çekimleri yapıldı.
Türk Mutfağı Haftası kapsamında; Şef Aylin Memik tarafından Hitit Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencilerine yönelik "Çorum Kuru Mantı" workshop çalışması, Hitit Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencilerine yönelik "Çorum Su Böreği" workshop çalışması, Hitit Üniversitesinde Katipler Konağı Unlu Mamüller tarafından “Has Baklava Gül Baklava ve Şekerleme” workshop çalışması yapıldı.
Çorum Bedesten’de yapılan etkinlikte, Çorum’un geleneksel ve coğrafi işaretli yemekleri tanıtıldı. Belediye bünyesindeki kadın kültür merkezleri kursiyerleri tarafından hazırlanan stantlarda, şehrin kültürel mirasını yansıtan yemekler katılımcılara sunuldu. Vatandaşlar, hazırlanan lezzetleri tatma imkânı buldu.
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında 29 Mayıs’ta Hitit Üniversitesi tarafından Gastronomi Günleri Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmanın jüri üyeliğini Çorum Valisi Sayın Ali ÇALGAN, Çorum Belediye Başkanı Dr. H. İbrahim AŞGIN ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK yaptı. Dereceye giren yarışmacıların ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. Gastronomi yazarı Filiz HÖSÜKOĞLU tarafından “Gastronomi Niçin Önemli” konulu konferans verildi.
Konferans öncesi, Hitit Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokul; Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ev sahipliğinde, Çorum Belediyesi, Anitta Otel, Dalgıçlar Otel, Büyük Otel, Katipler Konağı, Katipler Unlu Mamuller, Hitit Güneşi Kadın Girişimi Üretim ve Kalkınma Kooperatifi, Bizimora Kadın Girişimi Üretim ve Kalkınma Kooperatifi, Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve Kalkınma Kooperatifi tarafından açılan stantlarda davetlilere yöresel lezzetlerin sunumu yapıldı.