İl Müdürlüğümüz
İl Kültür Müdürlüğü ve İl Turizm Müdürlüğü ayrı olarak faaliyetlerini sürdürmekte iken, 29.04.2003 tarihinde kabul edilen “4848 Sayılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun” gereği Kültür ve Turizm Müdürlükleri birleştirilmiştir. 1988 yılından bu yana 31 yıl valilik ek binasında hizmet veren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, 25 yıllığına kullanım hakkı İl Müdürlüğümüze verilen ve 2017-2019 tarihleri arasında restorasyonu tamamlanan Kültür Varlığı olarak tescilli Bilaller Konağında hizmet vermektedir. İlimizde Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet vermekte olan 3 Müze (Çorum, Boğazköy, Alaca Höyük), 3 Örenyeri (Hattuşa, Alaca Höyük Örenyerleri, Şapinuva Düzenlenmiş Kazı Alanı), 18 Kütüphane, 1 Gezici Kütüphane, 1 Tiyatro ve 1 Yazma Eserler Kütüphanesi bulunmaktadır.
Misyonumuz
Çorum İl sınırları içerisinde bulunan, tarihi, kültürel ve doğal değerleri ortaya çıkarmak, korumak, geliştirmek, gelecek nesillere aktarmak ve toplumsal bilincin oluşmasında bilgiye erişimi kolaylaştırmak; bu değerleri turizm faaliyetlerine hazır hale getirerek turizmi çeşitlendirmek, pazarlamak, teşvik etmek, denetlemek; dinamik kültür ve turizm politikaları ile ilimizin ve ülkemizin dünya turizminde alacağı payı artırmak. Bu faaliyetleri yasalar ve mevzuat çerçevesinde planlı, programlı ve etkin bir şekilde sunmak.
Vizyonumuz
Kültür değerlerimizi yaşatan ve tanıtan; İlimizi, turizm altyapı sorunlarını çözmüş, tarihi-kültürel değerlerini koruyup geliştirerek turizmin hizmetine sunmuş, etkin bir tanıtım ve pazarlama faaliyeti yürüterek sürdürülebilir turizmin yaşandığı bir turizm kenti haline getirmek ve ülkemizi turizm alanında lider konumuna getirmek için yasal her türlü çalışmayı yapmak ana hedefimiz olacaktır.
Teşkilat Yapısı